KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia-Jeżyki

Dzień Dinozaura

W tym dniu w grupie Jeżyki odbyły się zajęcia badawcze. Dzieci wspólnie eksperymentowali sprawdzając czy z jaja wykluje się dinozaur. Doświadczenie wywołało wśród dzieci ciekawość oraz wielkie zainteresowanie. Podczas indywidualnego doświadczenia, każdemu dziecku wykluł się inny dinozaur.

"Zamki i zamczyska"

Dzieci podczas zajęć dydaktycznych pracują w zespołach, budują zamki z dostępnych materiałów (pudełka, słomki, roki od papieru, bibuła, itp)

W krainie bajek "Droga do zamku"

Dzieci podczas zajęć edukacyjnych wykonują w grupach grę planszową. Próbują odnaleźć drogę do zamku, po drodze spotyka ich wiele niespodzianek.

Warsztaty czytelnicze

Warsztaty czytelnicze prowadzone przez pracownika Biblioteki Miejskiej Filia nr 25 w Łodzi. Dzieci obejrzały teatrzyk kamishibai pt. "Przygody zajączka" oraz porozmawiały na temat przygód i postawy zajączka. Na koniec narysowały ulubioną scenę z bajki.

Prorgam edukacyjny "Czyste Powietrze wokół nas"

Grupa Jeżyki realizowała program antynikotynowy "Czyste powietrze wokół nas" pod patronatem Państwowej Stacji Sanitarno Epidemiologicznej. Podczas zajęć dzieci dowiedziały jakie są źródła dymy, w jaki sposób chronić się przed działanie dymu tytoniowego oraz jak dbać o własne zdrowie.

Wigilia w grupie Jeżyków

Nadszedł wreszcie długo oczekiwany dzień. Dzieci z grupy Jeżyki już od samego rana z wielką niecierpliwością spoglądały na okno, nasłuchiwały „Mikołajowych” dzwoneczków. W tym dniu odbyło się spotkanie wigilijne w grupie, wspólne zabawy oraz zdobienie pierniczków.

Bal Jesieni

29.10.2020
Bal Jesieni

Bal Jesieni

29.10.2020

W tym szczególnym dniu wszystkie dzieci z naszej grupy przybyły do przedszkola w kolorowych, jesiennych strojach. Wspólnie bawiły się skrzaty, muchomorki, liski, drzewa, jeżyki… śpiewając piosenki i tańcząc przy piosenkach o tematyce jesiennej. Oprócz tańców dzieci aktywnie uczestniczyły w różnorodnych zabawach.

Warsztaty czytelnicze

Dzieci uczestniczyły w warsztatach czytelniczych prowadzonych przez pracownika Biblioteki Miejskiej nr 5- "Biblioteka z Kotem". Przedszkolaki miały przyjemność obejrzeć bajkę pt. "Pinokio" na podstawie teatru papierowego Kamishibai- czyli teatr ilustracji, obrazków.

Pasowanie na Przedszkolaka

W grupie Jeżyków odbyło się pasowanie na przedszkolaka nowo przyjętych dzieci. Serdecznie gratulujemy i witamy w gronie przedszkolaków.